Shopping på Kreta

shopping-crete

Uansett hva du ser etter vil du finne det på Kreta. Shoppingen på Kreta omfatter alt og er veldig variert. Enten du drar til Heraklion for designerklær eller Chania for å kjøpe suvenirer eller tradisjonell kretisk kunst, vil du definitivt finne noe du ønsker å ta med deg hjem som et minne fra ditt Kreta-eventyr. Her er en liste over noen av de mest unike shoppingopplevelsene Kreta har å tilby.

Chania By

Chania er stedet å gå til for tradisjonelle håndlagede varer. Denne pittoreske byen har alltid vært berømt for rimelige, håndlagede lærvarer av god kvalitet. I tillegg er Chania fantastisk for suvenirshopping eller for å kjøpe noen av de lokale landbruksvarene, som vin, krydder, honning og olivenolje. Om du ser etter unike gull- eller sølvsmykker, finnes det mange valg i Chania for alle prisklasser. Det er også mange kles- og skobutikker i Chania.

Leather Alley, Chania

Lærvarer har blitt så populært at Chania by til og med har en hel gate dedikert til håndlagede lærvarer, “Leather Alley”. Som navnet tilsier er dette en hel gate dedikert til butikker som selger lærvarer. Om du velger de rette butikkene kan du kjøpe veldig rimelige lærvarer av god kvalitet. Leather Alley ligger midt i Chania by og selger fullstendig håndlagede lærvarer inkludert lommebøker, vesker, belter, sko, sandaler. Leather Alley selger noen kretiske støvler av fantastisk kvalitet. Mange av skomakerne i dette området vil lage skreddersydde sko og støvler om du ber om det.

Adresse: Skridloff Street, Chania Town.

Chania Innendørs Matmarked

I en vakker, korsformet bygning i Chania by finnes det et stort innendørsmarked som selger alt fra fersk sjømat og kjøtt til lokal olivenolje og krydder. Den energiske og karismatiske atmosfæren I markedet er smittsom, og tidvis som et sceneshow. Det finnes også et par restauranter og boder der du kan spise deilige retter laget av de ferskeste lokale produktene.

Adresse: Tzanakaki Street, Chania, Kreta Kontakt: +30 2821 092000 Åpningstider: man, lør 8.00-01:30, tir, tor og fri 17.00-20.00

Talos Plaza

For de av dere som ser etter innendørs shopping, gå til Talos Plaza i Heraklion. Dette er det største kjøpesenteret på hele Kreta. Talos byr på alle typer shoppingmuligheter fra skjønnhetsbutikker og klesbutikker til babybutikker. I Talos-komplekset er det også en rekke restauranter og en kino.

Adresse: Sofoki Vebizelou Minoos & Pelasgon, Heraklion, Kreta Kontakt: +302810255555 Åpningstider: man-lør 9.00-21.00

Lychnostatis Friluftsmuseum / Idolio Shop

En av attraksjonene på Kreta er Lychnostatis friluftsmuseum i Hernosnissos. Dette museet byr på en unik og vakker utstilling av historien til den kretiske kulturen og livsstilen. ‘Idolio’ er butikken som er tilknyttet museet og som selger og viser frem en rekke moderne og antikke kunstgjenstander fra hele Europa. Idolio selger smykker, skulpturer, malerier og mange andre former for kunst. Det er en virkelig unik og inspirerende butikk med mange vakre gjenstander å se på og kjøpe. Gjenstandene i ‘Idolio’ føles som en forlengelse av museet.

Adresse: Heronissos, Kreta Kontakt: +30 28970 23660 Åpningstider: (stengt på lørdager) 9.00-14.00 Pris: Voksne 5€, Studenter 3€, Barn (under 12 år) 2€